menu

Bindweefsel - Saskia Stehouwer (2019)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Sociaal

24 pagina's
Eerste druk: Marmer, Baarn (Nederland)

Met 'Bindweefsel' realiseerde Stehouwer een haar droom: het creëren van een volledig composteerbare dichtbundel. De gedichten zijn geschreven op papier dat de dichter zelf heeft geschept van bananenschillen, asperges,gras of bijvoorbeeld rode ui gecombineerd met de poep van Schotse Hooglanders. Sommige papieren bevatten bloemzaadjes en ook het touw waarmee de bundel gebonden is, is volledig afbreekbaar. In de tien gedichten in deze bundel onderzoek Saskia Stehouwer de relatie tussen mens en natuur.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Deze bundel is de eerste volledig composteerbare dichtbundel!
De gedichten zijn geschreven op papier dat de dichter zelf heeft geschept van bananenschillen, asperges, gras of bijvoorbeeld rode ui gecombineerd met de poep van Schotse Hooglanders. Sommige papieren bevatten bloemzaadjes en ook het touw waarmee de bundel gebonden is, is volledig afbreekbaar. (...) Na lezing kan de lezer de bundel op de composthoop of in de tuin leggen, waarna de gedichten vergaan, maar de bundel zelf weer kan worden opgenomen in een nieuwe kringloop.

Bij het maken van deze bundel stond Stehouwer er waarschijnlijk niet bij stil dat zo'n handgemaakte bundel van composteerbaar papier niet echt een mooi kadervullende omslag voor BoekMeter op zou leveren, maar goed.
De bundel verschijnt in een genummerde oplage van dertig exemplaren, dus wees er snel bij, want gecomposteerd = gecomposteerd!

avatar van Donkerwoud
Wel een onwijs gaaf idee.

Ted Kerkjes
Donkerwoud schreef:
Wel een onwijs gaaf idee.
Ja, hè? Vind ik ook!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:01 uur

geplaatst: vandaag om 23:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.