menu

Hansaplast voor een Opstandige - Menno Voorhof (1991)

Alternatieve titel: Hansaplast voor een Opstandige: De Beste Korte Verhalen van Menno Voorhof samengesteld door Herman Koch

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch

63 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

De wereld moet vol zijn van wanhopig op uitgave wachtende schrijvers. Mensen die laden vol beschreven vellen hebben, maar de stap naar een uitgever nooit hebben durven zetten of dat al veel keren tevergeefs hebben gedaan. Zo'n type moet voor Herman Koch model hebben gestaan voor deze bundel: de denkbeeldige Voorhof is ook zo'n gedreven schrijver op de achtergrond die duidelijk geen weg weet met zijn vele kopij. Op haast maniakale wijze bestookt hij Koch met zijn superkorte verhalen - 'dingetjes' zoals hij ze zelf noemt - aangekondigd in telefoongesprekken, die hij op de meest onverwachte momenten met Koch voert. Het gaat om plastic tasjes vol verhalen. Deze 'novelletjes', zoals je de stukjes wel kunt noemen, ademen de sfeer van een wereld vol verwarde mensen. Veel huilende winden en door tranen beduimelde gezichten, maar evenzeer de 'weelderige heupen van Gabriela'.

zoeken in:
avatar van gert_r
2,0
Colofon

Alle hier gebundelde verhalen werden eerder geweigerd door gerenommeerde tijdschriften als Esquire, Avenue, De Revisor, Playboy en Elle.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:23 uur

geplaatst: vandaag om 19:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.