menu

Een Klein Dood Vogeltje - Mark Vermeer (2015)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Thriller

285 pagina's
Eerste druk: Just Publishers, Meppel (Nederland)

Op een rustige provinciale weg stuurt Bart Hendriks welbewust zijn auto naar de andere weghelft. Hiermee veroorzaakt hij een dramatisch ongeluk. Ilse, zijn ex-vriendin, kan niet geloven dat Bart zomaar zoiets zou doen. Was een ruzie de reden voor Barts wanhoopsdaad? Of is er meer aan de hand? Ilse wordt nieuwsgierig, snakt naar avontuur in haar saaie leven en gaat op onderzoek uit. De zoektocht naar de waarheid achter Barts ongeluk voert Ilse naar Duitsland. Kan het migraine-middel Pacemax agressie, depressie en zelfmoordneigingen veroorzaken? Via via komt ze in contact met een onderzoeker die haar meer wil vertellen. Kort na hun eerste contact komt de man onder een trein. Dood door toeval? Of toch niet? Ilse realiseert zich dat zij nu zelf in een keiharde wereld van vervalste onderzoeken, hele en halve leugens en consumentenverlakkerij terecht is gekomen. Niets is meer wat het lijkt. Ze wordt een pion in een onvoorstelbaar bedrog... Waarbij de doden een onvermijdelijk detail zijn.

zoeken in:
Sharon
Dit boek is gebaseerd op ervaringen van de auteur zelf in de farmacie, waardoor het een mooie mix tussen realiteit en fictie is geworden. Het laat goed zien hoe groot de belangen van de medicijnfabrikant zijn om een middel op de markt te brengen, ook als dat zou kunnen betekenen dat patiënten mogelijk risico lopen op ernstige bijwerkingen. Dit boek zal mensen misschien een andere kant van de farmacie laten zien en aanzetten tot nadenken. Voor mezelf heeft het hier en daar mijn ideeën bevestigd. Het boek is van het begin tot het eind boeiend, al laat de weldenkende Ilse in de laatste hoofdstukken een hele andere kant van haar zelf zien. Dat deed naar mijn idee een beetje afbreuk aan het verhaal, ondanks dat vind ik het zeker een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:07 uur

geplaatst: vandaag om 22:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.