menu

Rasskaz Gospozji NN - Anton Tsjechov (1887)

Alternatieve titels: Het Verhaal van Mevrouw NN | Рассказ госпожи NN

mijn stem
3,56 (9)
9 stemmen

Russisch
Psychologisch

12 pagina's
Eerste druk: Peterburgskaja Gazeta (periodiek), St. Petersburg (Rusland)

Op een dag rijdt een jonge welgestelde dame met Pjotr Sergejitsj, zoon van de diaken, door de velden. Er dreigt onweer uit te breken en hij spoort de paarden nog wat extra aan. Samen voelen ze zich gelukkig als ze door de velden razen. Eenmaal aangekomen bij het huis, zegt Pjotr dat hij van haar houdt. Hij weet dat ze nooit kunnen trouwen, omdat ze van stand verschillen.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Net iets te kort om echt te beklijven en om echt indruk achter te laten. Je ziet wat Tsjechov probeert, door wat melancholie en nostalgie in te brengen, maar zulke zaken hebben meer pagina's nodig voor echt effect, ook al is het prettig en beeldend en invoelbaar geschreven. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:10 uur

geplaatst: vandaag om 17:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.