menu

The Porpoise - Mark Haddon (2019)

Alternatieve titel: De Dolfijn

mijn stem
geen stemmen

Engels
Avontuur

320 pagina's
Eerste druk: Knopf Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Een pasgeboren baby is de enige overlevende van een verschrikkelijk vliegtuigongeluk. Ze wordt in welvarend isolement opgevoed door een overbezorgde vader. Als een huwelijkskandidaat langskomt, heeft hij snel door dat er iets niet in de haak is. Hij moet halsoverkop vluchten en ontsnapt aan boord van De Dolfijn, met een huurmoordenaar op zijn hielen… Zo begint een wild avontuur doordrenkt van de zee, bloed en tranen. Dit boek is een roman die van de moderne tijd naar de klassieke oudheid springt; waarin piraten tekeergaan, een prinses de hand van een gladiator wint, en vrouwelijke geesten met een lampreienmond een man naar de hel sleuren. En waarin de leden van een gebroken gezin over de aardbol zwerven, op zoek naar een nieuw thuis.

zoeken in:
Ik had al twee romans van Haddon gelezen (met de grootst mogelijke tevredenheid) toen ik aan deze begon. Het begin was veelbelovend, een thriller verteld op een droog-komische manier. Echter, na een bladzijde of honderd heb ik het weggelegd; ik heb niets tegen fantasie maar hier ging alles wel heel erg door elkaar heen lopen, wat mij het plezier in het lezen ontnam.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:47 uur

geplaatst: vandaag om 09:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.