menu

Nerds! - Thijs van Domburg en Emilio Guzman (2019)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal

288 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Emilio Guzman en Thijs van Domburg zijn nerds. Van alle kanten wordt hun al jaren duidelijk gemaakt dat ze niet helemaal normaal zijn. Als ze nou van die jonge, knappe, hyperintelligente wetenschapsnerds waren die bij DWDD over bitcoins komen vertellen… Maar nee, ze zijn échte nerds. Gamende, striplezende Lord of the Rings-kijkende nerds. Wanneer ben je er één en hoe kom je daarachter? Hoe ga je om met je nerdy kind, geliefde of collega? En schuilt er niet stiekem in iedereen een nerd? In dit boek maken Emilio en Thijs de lezer wegwijs in de wondere wereld van de nerd. Met vaart, humor en kennis van zaken laten ze zien dat nerd-zijn niets is om je voor te schamen en geven ze antwoord op prangende vragen als: wie is er beter – DC of Marvel? In welke volgorde kun je Star Wars het beste kijken? En wat is nu precies het verschil tussen een strip en een comic? Van superhelden, fantasy en sciencefiction tot action figures en bordspellen: dit boek is een ode aan de nerd. Geschreven voor doorgewinterde nerds, bijna-nerds, stiekeme nerds, en instapnerds. En voor normale mensen, die de nerd beter willen leren kennen!

zoeken in:
Bilal030
Leest heerlijk weg dit boek van en voor ‘nerds’. Als je van popcultuur houdt, en dan met name films (sci-fi, fantasy, horror), games, comics en bordspellen dan is het geweldig herkenbaar. Ongelooflijk hoe mainstream nerdcultuur is geworden door de jaren heen. Vroeger durfde ik er geen eens van te dromen dat talloze superhelden van Marvel bijvoorbeeld verfilmd zouden worden en dan ook nog eens in films die gewoon goed zijn. Aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:58 uur

geplaatst: vandaag om 20:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.