menu

King of Ayodhya - Ashok K. Banker (2006)

Alternatieve titel: Ramayana #6

mijn stem
geen stemmen

Engels
Esoterisch / Avontuur

512 pagina's
Eerste druk: Orbit, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Rama, koning in afwachting, is de oceaan overgestoken en de grote oorlog is begonnen. Ravana, heer van de demonen, ontketent een verschrikkelijke tovenarij om de troepen van Rama een verpletterende klap toe te brengen. Voordat ze daarvan kunnen bijkomen stuurt hij een legioen van voor oorlog gefokte rakshasas op hen af, nog vreselijker dan alle die ze eerder hebben gezien en de bodem van Lanka kleurt rood door het bloed van Rama’s krijgers. Toch strijden de dappere vanaras en beren voort, ondanks de formidabele tegenstand. De oorlog verandert in een brute draaikolk wanneer kampioenen sterven en helden hun leven offeren voor Rama’s zaak. En dan verricht Ravana de meest gevreesde handeling: nog liever dan Sita terug te geven brengt hij haar voor de ogen van Rama om het leven. Op deze donkerste dag lijkt het nauwelijks ertoe te doen dat de ballingschap van Rama ten einde is en hij nu vrij is om terug te keren naar zijn vaderland om daar zijn rechtmatige plaats in te nemen als ... koning van Ayodhya.

zoeken in:
PQV00
Grappig. Een Indiër die in het Engels een serie boeken schrijft met het Indische epos Rāmāyaṇa als thema, oorspronkelijk in het Sanskriet. En dan worden die boeken door een ander vertaald in het Hindi.
King of Ayodhya wordt dan अयोध्या का राजा: रामायण का छठा भागा (Ayodhya ka Raja: Ramayana ka Chhatha Bhaga = Koning van Ayodha: Het Zesde Deel van de Ramayana)

Gast
geplaatst: vandaag om 00:51 uur

geplaatst: vandaag om 00:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.