menu

Demons of Chitrakut - Ashok K. Banker (2004)

Alternatieve titel: Ramayana #3

mijn stem
geen stemmen

Engels
Esoterisch / Avontuur

640 pagina's
Eerste druk: Orbit, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Rama heeft de invasie van de demonen onderdrukt. Hij heeft de heer der demonen Ravana gedwarsboomd. En hij is getrouwd met de betoverende Sita. Maar de problemen van de jonge prins zijn nog lang niet voorbij. Want Rama is uitgedaagd door de legendarische bijlzwaaiende brahmaan Parshurama – een krijger van dergelijke kracht dat hij nog nooit is verslagen. En als hij de confrontatie overleeft, wacht hem een nog grotere crisis. Vergezeld door zijn geliefde Sita en trouwe broer Lakshmana moet de prins afreizen tot diep in het hart van het gevreesde bos van Dandaka-van. Daar zal hij tegenover de wraakzuchtige overlevenden van de hordes van Ravana komen te staan. En in de kleine boeven nederzetting van Chitrakut, omringd door bloeddorstige demonen, zal hij zich moeten voorbereiden op een ballingschap van veertien lange harde jaren.

zoeken in:
PQV00
Grappig. Een Indiër die in het Engels een serie boeken schrijft met het Indische epos Rāmāyaṇa als thema, oorspronkelijk in het Sanskriet. En dan worden die boeken door een ander vertaald in het Hindi.
Demons of Chitrakut wordt dan राक्षस के चित्रकूट: रामायण का तीसरा भागा (Rakshas ke Chitrakut: Ramayana ka Tesara Bhaga = Demonen van Chitrakut: Het Derde Deel van de Ramayana)

avatar van DvonGeem
Is het nodig om nu overal dezelfde tekstjes onder te zetten?

PQV00
DvonGeem schreef:
Is het nodig om nu overal dezelfde tekstjes onder te zetten?

De titel in het Hindi (Devanagari) met uitspraak en betekenis werd niet als alternatieve titel bij elk boek op prijs gesteld, vandaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:26 uur

geplaatst: vandaag om 09:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.