menu

Bill Duke: My 40-Year Career on Screen and behind the Camera - Bill Duke (2018)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch

232 pagina's
Eerste druk: Rowman & Littlefield, Lanham (Verenigde Staten)

Bill Duke draait al een goede veertig jaar mee in Hollywood. Sinds de jaren '70 heeft hij in films als Car Wash, American Gigolo, Commando, Predator en X-Men: The Last Stand gespeeld. Minder bekend is wellicht zijn carrière als regisseur, producer, entrepreneur en filantroop. Duke vertelt over de invloed die zijn ouders en zijn mentor Olympia Dukakis op hem gehad hebben. Tevens wordt er een boekje opengedaan over zijn drugsverslaving en de valkuilen waar hij zijn carrière aan dreigde te verliezen.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
I hope what I have shared in this book provides a better perspective on this industry. I don't know everything, but I do know what I have been through, what has been done to me, and how I have come out on the other side.


Bill Duke schijnt een licht op zijn indrukwekkende carrière en focust daarbij op de stappen die gezet zijn om daar te komen. Hij spreekt over zijn jeugdjaren en welke gebeurtenissen in zijn leven ervoor gezorgd hebben dat hij de man is die hij vandaag is, zowel positief als negatief.

Wat je vooral merkt tijdens het lezen is dat Duke zich af en toe verliest in zijn verhalen; hij haalt herinneringen op en legt geregeld de link naar de human right movements, de plek van Afro-Amerikanen in de wereld en het onrecht dat vrouwen wordt aangedaan. Hoewel hij bijzonder interessante en geregeld goed doordachte aspecten benoemt, voelt het niet altijd even gestructureerd aan.

Toch zorgt het boek voor een prettige leeservaring omdat Duke ontwapenend eerlijk is. Hij vertelt over zijn drugsverslaving, de manier waarop hij geen romantische relaties kan onderhouden, hoe hij op straat heeft gebedeld om kleingeld en er is een schokkend verhaal over hoe hij als klein jongetje seksueel misbruikt is door zijn oppasser..

Dit boek is geen zelfverheerlijking of een poging om bij collega's te slijmen. Duke heeft daadwerkelijk wat te melden. Het gebeurt weliswaar niet altijd even geordend, maar het komt volledig vanuit een goed hart.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:01 uur

geplaatst: vandaag om 17:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.