menu

La Bellezza e l'Inferno - Roberto Saviano (2009)

Alternatieve titel: De Schoonheid en de Hel

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Italiaans
Verhalenbundel
Waargebeurd / Sociaal

302 pagina's
Eerste druk: Mandadori, Milaan (Italië)

In 'De schoonheid en de hel,' een verzameling van Roberto Saviano's veelgeprezen reportages en teksten, vertelt hij onder meer over voetbalheld Lionel Messi, die de allergrootste overwinning heeft behaald, namelijk die op zijn eigen lichaam. Hij schrijft over Anna Politkovskaja, die vermoord werd omdat er geen andere manier was om haar het zwijgen op te leggen, maar ook over de boksers uit Campanië, voor wie het zweet in de ring ruikt naar woede en verlossing. Hij vertelt over Felicia, de moeder van antimaffia-activist Peppino Impastato (vermoord in 1978), die twintig jaar lang de moordenaar van haar zoon in de ogen heeft moeten kijken voordat ze gerechtigheid kreeg, en over talloze andere mensen die hij tegenkwam in zijn turbulente leven. In alle verhalen is Saviano getuige van de zekerheid dat ''de waarheid, ondanks alles, bestaat.''

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
3,0
Korte verhalen over misdaad, corrupte overheden, schrijvers en mensen die Saviano bewondert, en heeft ontmoet.
Saviano staat sinds zijn boek Gomorrah onder zware beveiliging. De ontmoetingen met Joe Pistone "Donnie Brasco", Salman Rushdie en Lionel Messi sprongen er voor mij uit. Vooral omdat eerstgenoemden net als de schrijver in ballingschap leven door wat ze deden en schreven.

Het eren van door de maffia of overheid vermoorde mensen die voor hun mening uitkwamen, is een terugkerend thema.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:38 uur

geplaatst: vandaag om 15:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.