menu

Le Coffre et le Revenant - Stendhal (1830)

Alternatieve titel: De Kist en de Geest

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Frans
Sociaal

38 pagina's
Eerste druk: La Revue de Paris (periodiek), Parijs (Frankrijk)

Om het leven van haar liefde, Fernando, te redden, wordt de knappe Inès gedwongen te trouwen met de chef van de politie. Als de twee geliefden elkaar op een dag terugzien, verzint Fernando een list om weer samen te kunnen zijn.

zoeken in:
avatar van -JB-
3,0
In de reeks liefdesverhalen van Stendhal, die recent door Tatjana Daan vertaal zijn, voelt deze novelle aan als een klucht die niet komisch bedoeld is. Een kist speelt hierin de hoofdrol. De geliefde Fernando wordt hierin het huis van Inès binnengesmokkeld en later ook weer naar buiten gebracht. Ondertussen is de karikaturale politiechef een echte bullebak om van te genieten. Hij denkt dat hij de liefde kan afdwingen. Maar ja, we weten allemaal dat dat natuurlijk niet zo werkt...

Gast
geplaatst: vandaag om 13:44 uur

geplaatst: vandaag om 13:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.