menu

Halibut on the Moon - David Vann (2019)

Alternatieve titel: Heilbot op de Maan

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Grove Press, New York (Verenigde Staten)

Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Hij wordt daar opgewacht door zijn broer Doug, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen. Door zijn ziekte is Jim hoogst onvoorspelbaar, maar hij probeert toch iets van betekenis te ontdekken in zijn relaties met zijn ouders en vrienden, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Wanneer een sessie met zijn therapeut ontspoort, ziet hij steeds minder mogelijkheden om met andere mensen te communiceren. Jim wordt voortgestuwd door zijn gedachten, die hem op tragische wijze naar een onvermijdelijk einde leiden.

zoeken in:
...stilte...
Dat klinkt weer lekker somber...

avatar van Donkerwoud
'Legend of a Suicide' (2008) vond ik briljant maar om de één of andere reden heb ik nooit meer een roman van hem gelezen.

avatar van Lalage
Ik heb hetzelfde met Caribou Island. Dat heeft misschien ook te maken met mijn weerstand tegen Amerika in het algemeen.

...stilte...
Je kan misschien iets tegen Amerika hebben, maar wat een fantastische schrijvers komen daar vandaan.

avatar van Abubakari
Ik ben na mijn eerste Vann wel door blijven lezen, vijf van de zes boeken gelezen en gister in zijn nieuwste boek begonnen. In de NLse editie vooraf gegaan door enkele korte verhalen. Die pakten mij al niet echt, toen begon ik in Heilbot op de Maan en kwam ik er achter dat ik niet in de stemming ben voor dit boek/onderwerp, dus gestopt. Later vast nog wel eens een poging want ik vind behalve Aarde (3***) de andere boeken die ik van hem las wel goed (4****).

Gast
geplaatst: vandaag om 20:31 uur

geplaatst: vandaag om 20:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.