menu

Adriaan en Olivier - Leonhard Huizinga (1939)

Alternatieve titels: De Ware Geschiedenis van een Straatarme Maar Beschaafde Tweeling van Redelijk Goede Familie | Adriaan en Olivier #1

mijn stem
3,35 (17)
17 stemmen

Nederlands
Humoristisch

207 pagina's
Eerste druk: Van Kampen, Amsterdam (Nederland)

De tweelingbroers Adriaan en Olivier erven van een steenrijke oom het landhuis 'Korenvliet'. Ze besluiten dit huis te betrekken en hun verdere leven op hun lauweren te rusten. Maar van rust komt niet veel, want volgens oude overlevering bevindt zich ergens op het landgoed een grote schat. Onder de notabelen van het dorp ontstaat groot tumult. Velen proberen aanspraken op de schat te maken. Het wordt een heksenketel in en op huize Korenvliet tot de broers er op humoristische wijze daar een eind aan maken.

zoeken in:
avatar van Pythia
3,5
Leuk om te lezen, prima taalgebruik, maar van enige ontwikkeling anders dan die van de plot is geen sprake. Heerlijk voor de vakantie.

avatar van divart
3,5
Grappig en het leest als een trein. Compleet pretentieloos verder, maar zo op zijn tijd erg prettig.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:21 uur

geplaatst: vandaag om 08:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.