menu

Goudkoorts op de Renbaan - Dick Francis (1993)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Thriller / Humoristisch

95 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

'Het cadeautje' / 'The Gift' speelt zich af rondom de Kentucky Derby. Fred Collyer, een uitgebluste sportjournalist met een alcoholprobleem, krijgt nog één laatste kans om daar een ouderwets goede reportage over te schrijven. 'Liefhebberij' / 'Spring Fever': Een 52-jarige eigenaresse van renpaarden heeft het voorjaar in haar hoofd en wordt verliefd op haar 24-jarige jockey. Om vaker bij hem te kunnen zijn vraagt ze hem te helpen bij het kopen van een nieuw paard. De jockey heeft echter zo zijn eigen invalshoek. 'De roof van Kingdom Hill' / 'The Rape of Kingdom Hill': Kruimeldief en beroepswerkloze Tricksy Wilcox bedenkt een plannetje om groots toe te slaan op de renbaan van KIngdom Hill. Maar Tricksy Wilcox is niet de slimste. 'Blind geluk' / 'Blind Chance': Arnold Roper heeft een zeer effectieve manier gevonden om geld te verdienen aan de weddenschappen op de renbaan. In zijn slaapkamer ligt inmiddels een ton of twee aan Engelse ponden. Uitgegeven ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 1993.

zoeken in:
avatar van gert_r
3,0
De verhalen waren al eerder in diverse tijdschriften verschenen. Pas in 1998 zouden ze met nog negen andere in het Engelse taalgebied uitgebracht worden onder de titel Field of Thirteen. De vertaling hiervan, Ongeluksgetal, verscheen een jaar later.
De verhalen vallen overigens niet echt onder de noemer 'thriller'; het zijn meer verhalen met een onverwacht einde, zoals Roald Dahl die ook schreef.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.