menu

The Midnight Rose - Lucinda Riley (2013)

Alternatieve titel: De Nachtroos

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Engels
Psychologisch

654 pagina's
Eerste druk: MacMillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elfjarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken… Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
De nachtroos is een prachtig boek met uiterst gedetailleerde beschrijvingen van het leven in India, begin van de 20e eeuw.
Lucinda Riley heeft een mooie schrijfstijl waardoor je als het ware zelf in het boek zit, zelf alles beleefd. Zo word je echt mee gesleurd in het alles verstikkende protocol van tradities in die cultuur.

Het leven van Anahita Chavan, een heel bijzondere, krachtige vrouw, wiens leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Door haar vriendschap met Indira, een prinses krijg je ook een inkijk bij de hoge, rijke klasse.
Ook het feit dat de maharani van Cooh Behar de vriendschap goedkeurt, is in die tijd, baanbrekend.

Het verhaal is eigenlijk de zoektocht van Anahita's kleinzoon, Ari Malik, naar het verleden en de liefdes van zijn grootmoeder.
Hoe het standenverschil, de cultuur en het doorbreken van regels en protocol het leven van Anahita heeft bepaald is heel mooi om te lezen.

Echt de moeite waar als je houdt van een mengeling van cultuur, historie, ontspanning én romantiek.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:19 uur

geplaatst: vandaag om 12:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.