menu

L'Élixir de Longue Vie - Honoré de Balzac (1846)

Alternatieve titel: Festin et Fin

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Frans
Historisch

25 pagina's
Eerste druk: La Revue de Paris (periodiek), Parijs (Frankrijk)

In een paleis in Ferrara is Don Juan met zijn vrienden als hij te horen krijgt dat zijn vader stervende is. Hij snelt zich naar het bed van zijn vader, waar hij er achter komt dat zijn vader een bijzonder elixir in zijn bezit heeft. Hij vraagt Don Juan om hem dit toe te dienen na zijn dood, waardoor hij weer tot leven gewekt kan worden.

zoeken in:
avatar van -JB-
3,0
Balzac lijkt zin te hebben gehad om een griezelverhaal te schrijven vol met tot leven komende lichamen en een gruwelijk einde. Maar zoals vaker bij de korte verhalen van Balzac komt de intentie niet helemaal uit de verf. Het is allemaal wat gehaast, met grote tijdsprongen en snelle acties. Ondanks dat Balzac soms pagina's kan besteden aan de beschrijving van een ruimte, blijven de karakters juist erg vlak en daardoor gaat het verhaal niet echt leven. Wel onverwacht om dit type verhaal te vinden van de hand van Balzac.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:10 uur

geplaatst: vandaag om 17:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.