menu

De Vrolijke Verrader: Een KGB-Spion uit Rotterdam - Simon Kuper (2019)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Waargebeurd / Biografie

256 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

George Blake (Rotterdam, 1922) was een van de belangrijkste dubbelspionnen tijdens de Koude Oorlog. Hij zat in het Nederlandse verzet, vluchtte in 1942 naar Engeland waar hij voor de MI6 ging werken. Later bekeerde Blake zich tot het communisme en werd KGB-spion. Na zijn ontmaskering in 1961 werd hij tot 42 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Vijf jaar later wist hij op spectaculaire wijze uit de Engelse gevangenis te ontsnappen en ontkwam via de DDR naar Moskou, waar hij sindsdien woont en een Russische held werd. Simon Kuper interviewde hem uitgebreid in Moskou. Blake mag dan liters bloed aan zijn handen hebben, hij bleek een charmante en bedachtzame man.

zoeken in:
2,5
Erg leuk boek over een interessante man die leefde in een tijd van oorlog en verraad. Simon Kuper beschrijft op een goede manier het leven van George Blake en de redenen waarom hij voor de KGB is gaan werken. Twee dingen ergeren mij wel aan het boek: 1. Het boek doet je laten geloven dat George Blake een goede man is en bagatelliseert het feit dat hij waarschijnlijk meer dan 40 man de dood in heeft gejaagd. 2. Het boek kent heel veel pagina’s aan bronvermelding, zonde van het papier als je het mij vraagt (dit had ook online kunnen gebeuren met een verwijzing daarnaar in het boek). Buiten deze twee minpunten zoals geschreven een zeer goed werk van Simon Kuper dat ik in een korte tijd heb uitgelezen!

Gast
geplaatst: vandaag om 00:54 uur

geplaatst: vandaag om 00:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.