menu

Weg van Lila - Patrick van Rhijn (2007)

mijn stem
4,28 (16)
16 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

320 pagina's
Eerste druk: Karakter, Uithoorn (Nederland)

Djon Maas lijkt de tijd van zijn leven te hebben als regisseur bij MTV in Londen. Niet alleen werkt hij met wereldsterren als Robbie Williams, Janet Jackson en Christina Aguillera, hij weet ook nog eens de ene na de andere babe te scoren. Aan zijn leven van wilde feesten, drank, one, two en three night stands komt een einde als hij Mikki leert kennen en hij eindelijk de confrontatie aangaat met zichzelf en zijn verleden. Hij trouwt met Mikki en niet lang daarna wordt Lila geboren. Het vaderschap maakt van Djon een ander mens. Maar het huwelijk houdt geen stand en Mikki besluit terug te keren naar haar vaderland Zweden. Eerst laat ze Lila vrijwillig bij hem achter maar al snel eist ze dat het dan 1-jarige meisje bij haar in Zweden komt wonen. Djon weigert en de twee komen in de rechtszaal lijnrecht tegenover elkaar te staan. Drie jaar lang voedt Djon zijn dochtertje met ziel en zaligheid op. Dan wijst de rechter - tot Djons verbijstering - Lila alsnog aan de moeder toe. Hoe gaat Djon om met dit verschrikkelijke verlies? Valt hij terug in zelfdestructie of lukt het hem groter te worden dan zijn verdriet?

zoeken in:
hinie
Wat een heerlijk boek! Rauw en eerlijk geschreven. Gelezen met een brok in mijn keel. Hoop dat hij snel met een volgend boek gaat komen!

avatar van Antina
4,5
Ik heb dit boek gelezen tijdens mijn vakantie, dat is niet echt een aanrader; tranen met tuiten toen ik dit boek aan het lezen was! Maar wát een mooi boek! Zo ontroerend en eerlijk en liefdevol geschreven. Een absolute aanrader!

avatar van FunkStar
4,5
Pff wat een boek ... humor, verdriet, rauw, oprecht, boeiend, realistisch ...

Iedereen moet ook even de opvolger Vaderstad lezen!

avatar van Dee-e
5,0
Helaas had ik niet goed opgelet en had ik eerst Vaderstad gelezen.. Gelukkig heb ik geen last gehad van het lezen in de verkeerde volgorde Natuurlijk wist ik al hoe het zou eindigen, maar dat had ik ook kunnen weten na het lezen van de flaptekst.

Prachtig, puur verhaal. Patrick/Djon is een geweldige vader. Ik hoop ooit een voorbeeld aan hem te nemen.

Toch ben ik wel benieuwd naar het verhaal van Mikki (moeder). Hoe heeft zij dit ervaren? Hoe was Lila als ze bij haar was? Wie weet dat Mikki ooit ook haar verhaal opschrijft..

Goed boek!

avatar van Donna Tartt
3,5
Ontroerend om te lezen dat een man zo gaat voor zijn kind. Ze bestaan!
Heb het boek in een paar uur tijd uitgelezen. Pakkend geschreven.

- 3.5-

avatar van fastpulseboy
Na 40 pagina's kom ik moeilijk verder. De over de top machopraat die ik ook al niet begreep van Kluun hangt me nu al stevig de keel uit... Vrouwen worden als waren en gebruiksartikelen neergezet, striae? Nee dan weg, schaamhaar? Gatverdamme...afscheren. Geiligheid moet onmiddelijk botgevierd worden en de vrouwen in dit boek doen daar zonder problemen aan mee, wat natuurlijk vooral de lustdroom is van de schrijver. Echt, hoe kunnen vrouwen dit serieus nemen zonder verontwaardiging, of komt er dan later de kleine emotionele man naar voren en is dan de tegenstelling of verandering in zijn persoonlijkheid dan het ontroerende?

Gast
geplaatst: vandaag om 10:45 uur

geplaatst: vandaag om 10:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.