menu

De Loervogel - Roel Bossink (1991)

Alternatieve titel: Arend Smith #3

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

201 pagina's
Eerste druk: Het Spectrum, Utrecht (Nederland)

Een caleidoscopisch opgebouwd verhaal over het politiewerk in een grote stad. ‘Het Schuddegatje’ is een feministisch café waar Petra Veenman Yuko ontmoet. Er springt een vonk over en ze gaan samen weg. Tot teleurstelling van Yuko nodigt Petra Yuko echter niet uit om bij haar te blijven slapen. Ze is immers ongesteld. Als Petra daarna alleen verder loopt wordt ze aangevallen en verkracht. De langs rijdende politie denkt dat ze dronken is en rijdt door. Een geldwisselkantoor wordt overvallen door jongemannen, maar de politie pikt het achtergebleven geld zelf in. ‘De schatbewaarster’ herkent later geen van de overvallers op de foto’s bij de politie. Daarna wordt een serveerster uit ’Het Schuddegatje” vermoord gevonden. De politie met Arend Smith en diens assistent Jaap Verheul moet alles op alles gaan zetten om deze zaken op te lossen.

zoeken in:
4,0
Dat het verhaal uit verschillende hoeken en middels de belevenissen van verschillende personen verteld wordt is even wennen bij een Nederlandse politieroman, maar het heeft voor mij wel gewerkt. En bij deze opzet geen keiharde alleskunners die de dienst uitmaken, maar mensen van vlees en bloed met hun eigen hebbelijkheden, goede kanten, maar ook tekortkomingen. En natuurlijk is de werkelijkheid gecompliceerd en zijn zaken niet zo een, twee, drie op te lossen. En alsof de schrijver het nieuws van vandaag op zijn netvlies heeft, ook hier een overbelaste politie die maar een aantal zaken tot een ''goed einde" kan brengen, maar ook veel moet laten liggen. Tja ...

Gast
geplaatst: vandaag om 20:59 uur

geplaatst: vandaag om 20:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.