menu

Slavenhaler - Rob Ruggenberg (2007)

mijn stem
4,35 (13)
13 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Historisch

300 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Tyn gaat op zoek naar het enige familielid dat hij nog heeft: zijn halfzusje Obaa. Alles wat hij over haar weet is dat ze in een dorp aan de Afrikaanse Slavenkust woont. Ze is door zijn vader verwekt bij een Afrikaanse slavin. Tyn wordt scheepsjongen op een boot die naar Afrika vaart om slaven in te kopen, en weet het dorp te vinden. Maar Obaa is verjaagd naar het binnenland en moet zich daar verdedigen tegen woedende krijgers, sluwe tovenaars en wrede slavenhandelaren. Vinden Tyn en Obaa elkaar?

zoeken in:
5,0
Fantastisch boek - zo horen historische jeugdromans te zijn. Sinds van de Vlugt niet meer zo'n schrijver tegengekomen. Een knap geschreven, erg spannend verhaal met een mooie plot, interessante verhaallijnen, ingenieus doorelkaar geweven. Boordevol historische feiten, maar absoluut niet schoolmeesterachtig opgediend. De NRC noemde Ruggenberg een potentiele opvolger van Thea Beckman. Zijn eerste boek (Verraad van Waterdunen) was ook al zo'n boek dat je niet weg kon leggen. Het zijn jeugdboeken, maar volgens mij genieten volwassenen hier net zo goed van.

5,0
Inderdaad fantastische historische jeugdroman. Kundig geschreven opvolger van het eveneens aansprekende Verraad van Waterdunen. Voor veel lezers in het voortgezet onderwijs en volwassenen die zich willen laten verrassen door een meeslepend geschreven verhaal. Thea Beckman heeft een waardige opvolger!!

avatar van myve
5,0
Dit boek van Rob Ruggenberg is echt geweldig.
kheb hem pas uitgelezen, en vond hem super.
Het is echt een heel droevig maar ook super spannend boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:12 uur

geplaatst: vandaag om 04:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.