menu

Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina - Michaela DePrince en Elaine DePrince (2014)

Alternatieve titel: Ze Noemden Me Duivelskind

mijn stem
geen stemmen

Engels
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Knopf Books for Young Readers, New York (Verenigde Staten)

Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding sterft, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. Daar noemen ze haar duivelskind door de witte vlekken op haar huid. Ze wordt verwaarloosd en mishandeld, totdat een Amerikaans echtpaar haar op vierjarige leeftijd adopteert. Michaela blijkt maar één wens te hebben: ballerina worden. Haar adoptieouders stimuleren haar liefde voor ballet en laten haar les nemen. Michaela blijkt een natuurtalent en vecht zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Michaela DePrince woont inmiddels in Amsterdam en is hier actief voor het Nationale Ballet en voor War Child.

De opzet is dat haar biografie ' Taking Flight' zal worden verfilmd door Madonna - MovieMeter.nl

Ze heeft verder de hoofdrol in de animatie-dansfilm met het Nationale Ballet 'Coppelia', gebaseerd op twee verhalen van E.T.A. Hoffman. De opnamen zijn gereed; de film zou in 2020 moeten verschijnen. Zie onder andere: Moderne versie van ‘Coppelia’ met Michaela DePrince als dans- en animatiefilm - NRC

Gast
geplaatst: vandaag om 10:23 uur

geplaatst: vandaag om 10:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.