menu

Wereldgeschiedenis van Vlaanderen - Kevin Absillis, Erik Aerts, Koen Aerts, Esther Beeckaert, Sander Berghmans, Marnix Beyen, Olivier Boehme, Erik De Bom, Bart Brinckman en Karl van den Broeck (2018)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch

566 pagina's
Eerste druk: Polis, Kalmthout (België)

We staan nooit op onszelf. De zeer brede invalshoek in 'Wereldgeschiedenis van Vlaanderen' toont hoe sterk invloeden van buitenaf persoonlijke en collectieve ervaringen hebben bepaald. In ruim negentig hoofdstukken wordt die geschiedenis zo verhalend mogelijk benaderd en wordt het debat gevoed met nieuwe, kritische inzichten. Wat betekent identiteit, natievorming, herkomst of geschiedenis vandaag? 'Wereldgeschiedenis van Vlaanderen' schetst een divers en rijkgeschakeerd beeld. De gelaagdheid en meerstemmigheid van dit boek zijn het resultaat van de collectieve inspanning van een groep eminente historici, essayisten en schrijvers. Wereldgeschiedenis van Vlaanderen laat zien hoe we in onze contreien zijn omgegaan met positieve en negatieve omstandigheden, met verandering in het algemeen. Onze geschiedenis heeft zich niet afgespeeld op een afgelegen eiland, integendeel. Gedegen onderzoek, weinig bekende historische inzichten en vertelplezier maken van dit werk een uniek, meeslepend en spraakmakend boek.

zoeken in:
2,5
In de inleiding lees ik: "Een wereldgeschiedenis verknoopt werelden tot een verhaal van onze gezamenlijke reisweg." En laat het nu net dat zijn wat ik in dit boek mis: een samenhangend verhaal...

PS. De boven genoemde auteurs vormen slechts een klein deel van degenen die een bijdrage hebben geleverd aan dit boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:29 uur

geplaatst: vandaag om 18:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.