menu

Who's Afraid of Virginia Woolf? - Edward Albee (1962)

Alternatieve titel: Wie Is Er Bang voor Virginia Woolf?

mijn stem
4,06 (16)
16 stemmen

Engels
Toneelstuk
Psychologisch

256 pagina's
Eerste druk: Signet, New York (Verenigde Staten)

De nieuwe biologieleraar Nick bezoekt samen met zijn vrouw Honey het huis van de uitgebluste geschiedenisleraar George en zijn vrouw Martha. De ontmoeting ontaardt langzaam in een lelijke woordstrijd tussen George en Martha die hun gasten gebruiken om elkaar te kwetsen.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Ik heb wel de (geweldige) film gezien maar niet het boek gelezen. Ben benieuwd naar toekomstige berichten hierover. Ook vergelijking film/roman.

avatar van Halley23
4,0
Halley23 (moderator)
Het is geen roman maar een toneelstuk, hoewel het wel als een roman leest, de vlijmscherpe dialogen (die ook zo'n grote rol in de film spelen) vliegen je om de oren. De film is uiteraard erg goed (niet voor niets 2 Oscars gewonnen) maar dat komt natuurlijk door de spelers en het goede scenario dat nauwelijks van het toneelstuk afwijkt . Het stuk heeft zeker thrillerachtige aspecten maar ik zou het toch eerder als psychlogisch willen omschrijven.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
En wat heeft Virginia Woolf ermee te maken?

avatar van Pythia
4,0
Na lezing bleef ik achter met dezelfde vraag die PeterW stelde.
De schrijver blijkt de kreet per ongeluk ergens opgepikt te hebben en hij vond hem passend als titel omdat de schrijfster Virginia Woolf de façade van haar personages doorprikt, de laagjes afpelt, net als Albee doet in zijn toneelstuk.
Dat heb ik natuurlijk niet van mezelf maar ontdekt na diepgravende studie via twee klikken op Google.

Who's Afraid of Virginia Woolf? What's Up With the Title? - shmoop.com
Paris Review - The Art of Theater No. 4, Edward Albee - theparisreview.org

Gast
geplaatst: vandaag om 06:28 uur

geplaatst: vandaag om 06:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.