menu

Dan Neem Je Toch Gewoon een Nieuwe: Over Mensen en Dieren, Leven en Dood - Antoinnette Scheulderman (2018)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Waargebeurd / Natuur

336 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

'Het was maar een dier,' hoorde Antoinnette Scheulderman regelmatig toen ze rouwde om haar overleden hond Bubbels. Maar iedereen die ooit een huisdier heeft gehad, weet hoe innig de band tussen mens en dier kan zijn. Tachtig procent van de baasjes beschouwt hun huisdier als volwaardig onderdeel van het gezin, toch lijkt verdriet om de dood van een dier nog altijd taboe, iets waarvoor je je zou moeten schamen. Het boek bevat interviews met onder anderen Eva Jinek, Paul de Leeuw, Linda de Mol, Jan Wouters, Janine Abbring, Britt Dekker, Barry Hay, Saskia Noort, Sylvia Witteman, Bridget Maasland en Yvette van Boven.

zoeken in:
3,0
Een hele misleidende titel, dit is een boek bedoeld voor hondenbezitters.
Het boek is op zich prima geschreven, al werd ik zowat depressief van al die weemoedige en emotionele (wel begrijpelijke) verhalen.
Maar wat mij het meest stoort is dat dit boek over de rouwverwerking van dieren zou moeten gaan. Echter gaat het voornamelijk over honden en als het al over katten gaat worden deze weggezet als minderwaardig t.o.v. honden.

Maar dit berust uiteraard op een groot misverstand. Katten zijn namelijk superieur aan honden en vrijwel alle andere dieren. Katten zijn directe familie van leeuwen en tijgers, de koning der dieren. Katten hoef je niet uit te laten, blaffen niet als een idioot, stinken niet, stralen rust en kalmte uit, zijn brandschoon en geven zo ontzettend veel gezelligheid.

Kortom een schande dat katten bijna niet in dit boek voorkomen en mensonterend om een hond boven de kat rangschikken.

avatar van Donkerwoud
(En toch zijn honden leuker, sorry!)

Gast
geplaatst: vandaag om 21:43 uur

geplaatst: vandaag om 21:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.