menu

Achter een Struik - Herman Brusselmans (2018)

mijn stem
2,06 (8)
8 stemmen

Nederlands
Humoristisch

224 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Luk Pampee is filosoof. N'Konko Zundi is ook filosoof. Noëlle Le Fure ook. Een bekende Vlaamse auteur laat de fictie achter zich en is ook filosoof geworden. Samen met nog een aantal anderen nemen ze deel aan een belangwekkend filosofisch congres in Gent, Vlaanderen. Nadat dit congres is afgelopen gebeurt er iets verschrikkelijks, gevolgd door een omstandig politieonderzoek en een aangrijpend proces in de rechtszaal. De Vlaamse auteur bekijkt de gebeurtenissen vanop een afstand en besluit om, met de hulp van z'n geliefde, de weg naar de literatuur terug te vinden.

zoeken in:
avatar van H€yoka
1,0
De terugkeer van Bonanza... De eerste keer dat een boek me deed schaterlachen. Alleen al daarvoor verdient Herman mijn respect. Toen hij in latere werken ook nog eens een zekere levenswijsheid etaleerde was ik fan.

Het is dan ook als fan dat ik Herman een afscheid op een hoogtepunt gun. Dit betekent dat hij nog minstens een boek zal moeten schrijven. Achter een struik is zeker geen meesterwerk, laat staan een leuk boek.

Het heeft relatief enorm veel personages in verhouding met de dikte van het boek. Die karakters hossen maar wat rond en weten niet goed waaraan of waaraf. Als je tussen de regels leest, weet Herman het ook allemaal niet goed. Op het einde is er dan ook geen einde, dat ontbrak er nog aan. Het hele boek door dacht ik: "als een beginnend schrijver dit opstuurt, krijgt hij nooit geen kans meer".

Komaan Herman, nog eentje om de cirkel rond te maken, je kan het!

avatar van mjk87
0,5
Ik ken Brusselmans alleen van wat televisieoptredens waarin hij wel vermakelijk is, ook al speelt hij een typetje. Dit boekje is dan het eerste wat ik van hem lees. En geen idee of dit typisch Brusselmans is maar ik kon hier echt helemaal niks mee. Het is een rare absurde humor die mij niet ligt en verder inhoudelijk vond ik het nergens boeiend. Te veel personages en het lijkt een stream of consciousness want er komt me toch een bak onzin verder bij. Op den duur las ik steeds sneller omdat de hoofdlijn verder wel te volgen is, maar de details me geen moment interesseerden. Dit was echt vreselijk. 0,5*.

avatar van AOVV
2,0
Dit boekje stelt inderdaad niet veel voor. Niet dat Brusselmans daarom zal malen, denk ik, zijn literatuur heeft sowieso een hoog love-or-hate-gehalte. Brusselmans heeft een aantal romans op z'n naam staan die ik werkelijk fantastisch vind, maar zijn hoogdagen lijken in het verleden te liggen. Toch gun ik hem, net als H€yoka, nog enkele goeie romans (of hij daar na dit Achter een Struik nog in gelukt is, weet ik niet; die romans moet ik nog lezen).

Toch vind ik in elke Brusselmans minstens een aantal leuke spitsvondigheden terug, zoals nu bijvoorbeeld een hond die Alkoof heet.

2 sterren

avatar van Slainte_Mhath
2,0
Nogal onsamenhangend. Ik ben wel beter gewend van Herman.
0,5* erbij voor de uitvouwhoes en een mindere Brusselmans heeft nog altijd wel wat.

2,0
Een paar grappige vondsten, maar al bij al een ietwat vervelend niemendalletje.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:29 uur

geplaatst: vandaag om 06:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.