menu

Heilige Strijd: Het Verlangen naar Veiligheid en het Einde van het Kwaad - Beatrice de Graaf (2017)

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

112 pagina's
Eerste druk: Boekencentrum, Utrecht (Nederland)

In dit essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand van Augutinus' theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, poogt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid te bieden. Veiligheid zal in deze wereld nooit volledig zijn, maar we mogen weten dat het kwaad is overwonnen. Vanuit haar geloof hierin mag de kerk het kwaad bestrijden. Over deze heilige strijd gaat dit boek.

zoeken in:
avatar van mjk87
1,5
Ik vind het altijd wel fijn luisteren naar De Graaf, maar met dit werkje kon ik weinig. Best taai soms en nogal abstract soms waarbij ik me kan indenken dat je als christen hier nog wel iets uit kan halen, maar voor mij niet echt met interessante of intrigerende inzichten. De Graaf begint al met het duiden van Het Kwaad, maar dat was al niet heel boeiend en ook niet iets dat ik zie als een soort abstract idee, dus ik kon daar ook niet in meegaan. De rest borduurt daar vaak op voort, maar ik zie liever een benadering die dichter bij de maatschappij ligt. 1,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:03 uur

geplaatst: vandaag om 23:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.