menu

Twee Luitenanten - Stefano Keizers (2018)

mijn stem
2,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

128 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

De jonge kunstenaar Gover Meit is op een dood spoor beland: zijn geld is op, zijn relatie is wankel en de vriendschap met zijn beste vriend staat ook op springen. Hij brengt zijn dagen in ledigheid door met piekeren, drinken en drugs. Tegelijkertijd weet hij: hij moet iets, iets groots, want dat zit in hem. 'Twee Luitenanten' is de genesis van het personage Stefano Keizers die furore zou maken in het theater en in het programma De Slimste Mens.

zoeken in:
avatar van Abubakari
Zoals zijn theater voorstelling een poging is zoveel mogelijk theater wetten te doorbreken is dit boekje een poging dat op literatair gebied te doen. Soms is dat leuk, vaak ook helemaal niet en verzand het in over de top kijk mij eens tegendraads doen om het tegendraads doen. Jammer want ik heb het gevoel dat wanneer Stefano Keizers meer zijn best zou doen en niet zo gemakzuchtig zou zijn hij vooral op het podium tot meer in staat zou kunnen zijn. Als schrijver niet, dit boekje is volgens mij vooral het gevolg van de bescheiden hype nav zijn optredens in de Slimste Mens, maar als Stefano niet meer presteert verwacht ik dat ie gauw weer in de vergetelheid raakt. Ik kan mij niet voorstellen dat dit boek ooit uit was gekomen als hij zichzelf niet de bekendheid in gekatapulteerd had met zijn tv optredens.

avatar van boekaap
2,0
Ik heb veel sympathie voor Stefano Keizers. Hij is heel uiterst en best wel uniek maar dit boekje is oprecht een mislukking van de bovenste plank. Absurd is het zeker maar leuk of humoristisch eigenlijk nergens. Je hoopt op een aanknopingspunt of op een memorabel moment maar zelfs dat zit er niet in.
Ik hou er niet van om een boek af te kraken maar hier kan ik helaas weinig positiefs over schrijven. Zelfs voor een dubieuze cultstatus is dit ongeschikt.

Erg matig

Gast
geplaatst: vandaag om 22:10 uur

geplaatst: vandaag om 22:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.