menu

Door met de Strijd: Nederland en Opstand - Nelleke Noordervliet (2018)

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch

64 pagina's
Eerste druk: CPNB, Amsterdam (Nederland)

De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken. Albert Camus schreef "De mens in opstand, een verkenning van de moraal van de opstand". Het boek heeft Nelleke Noordervliet diep aangegrepen. In "Door met de strijd" keert ze regelmatig terug naar die bron.

zoeken in:
avatar van mjk87
1,5
Heel matig. Noordervliet heeft een aardig thema, maar blijft te veel hangen in geneuzel en focust zich op de minder interessante details. Ik denk ook dat ze veel ideeën had die in die 64 pagina's allemaal half afgewerkt blijven. Met nog eens 150 was dit boek allicht beter geweest. 1,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:11 uur

geplaatst: vandaag om 11:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.