menu

Mord In Hofgarten - Herbert Reinecker (1977)

Alternatieve titels: Moord in het Park | Karwenna #1

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Duits
Detective

173 pagina's
Eerste druk: Bastei Lübbe, Bergisch Gladbach (West-Duitsland)

Irene Mauer is een aantrekkelijke jonge vrouw en iedereen vindt haar aardig. Maar nu constateert Commissaris Karwenna dat ze dood is, neergestoken in het kasteelpark in München. Veel mensen hebben haar laatste kreet gehoord, maar niemand heeft de moordenaar gezien. Tegen de waarschuwingen van zijn medewerkers in volgt Commissaris Karwenna een bepaald spoor. Hij denkt dat de ex van Irene, Limbach, de dader is. Maar de verrassende oplossing vindt hij pas nadat hij te horen heeft gekregen dat een advocaat Richter een aanklacht tegen Limbach ingediend zou hebben. Maar die advocaat bestaat niet.

zoeken in:
3,5
Zo'n 10 jaar terug kreeg ik een aantal, vertaalde, boeken van Herbert Reinecker. Met enige aarzeling ben ik erin begonnen te lezen. De schrijver heeft immers zoveel boeken geschreven en scenario's voor de Duitse krimiseries Der Kommissar en Derrick. Zou hij voldoende kwaliteit bieden? Nou dat valt heus niet tegen. De stijl is anders dan bij hard boiled detectives, maar daarmee niet onplezierig. Hij neemt de tijd voor zijn verhaal en beschrijft zijn personages goed.
In dit boek "moord in het park" Is het aantal personages overzichtelijk beperkt en de problematiek is een moord zonder getuigen, die opgelost moet worden. Commissaris Karwenna wordt met zijn hebbelijkheden en onhebbelijkheden beschreven. En die gaat deze keer behoorlijk onorthodox te werk en krijgt dan wel steeds enige weerstand van zijn assistent Henk. Met een twist aan het eind.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:06 uur

geplaatst: vandaag om 15:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.