menu

West Wingers: Stories from the Dream Chasers, Change Makers, and Hope Creators inside the Obama White House - Gautam Raghavan, Michael Strautmanis, Leah Katz-Hernandez, Brad Jenkins, Heather Foster, Cecilia Muñoz, Hope Hall, Michael J. Robertson, Raina Thiele, Lynn Rosenthal, Bill Yosses, Darienne Page, Deesha Dyer, Ned Price, Julie Chávez Rodriguez, Rumana Ahmed, Stephanie Valencia en Aneesh Raman (2018)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Politiek / Sociaal

336 pagina's
Eerste druk: Penguin, New York (Verenigde Staten)

Als er een Amerikaanse president wordt gekozen, wordt er gelijktijdig een heel team gekozen dat zich bij hem in de West Wing zal voegen om het land te helpen besturen. Elk van deze stafleden heeft een verhaal te vertellen en in ‘West Wingers’ onthult het personeel van het Witte Huis ten tijde van het presidentschap van Barack Obama hoe deze buitengewone burgers dat presidentschap en de Noord-Amerikaanse natie vormgeven. In deze ontroerende en onthullende persoonlijke verhalen, brengen achttien stafmedewerkers van Obama de lezer tot diep in het presidentschap en geven zij intieme verslagen over hoe ze in het Witte Huis kwamen, wat ze daar hebben gezien en wat ze daar hebben bereikt. Een getrouwd homo-staflid vertelt hoe hij bij de president aandringt op huwelijksgelijkheid; een senior-assistent die werkt aan de uitvoering van de ‘Affordable Care Act’ doet dat tijdens de eigen strijd tegen stadium IV-kanker; een hijab-dragende moslimadviseuse vergezelt de president naar de moskee. In elk van deze verhalen zien we het menselijke gezicht van de overheid, stafleden die zich inzetten voor de problemen die hun leven hebben bepaald. Van de triomfen van Obamacare en huwelijksgelijkheid tot de tragedie van de Charleston-schietpartij, vertelt dit boek de geschiedenis van het Obama-presidentschap gezien door de mannen en vrouwen die onvermoeibaar werkten om zijn visie voor Amerika te ondersteunen. Meer dan slechts een geschiedenis, is het boek een geïnspireerde strijdkreet voor publieke diensten, een getuigenis van de mogelijkheid van werkelijke sociale veranderingen en een krachtige demonstratie van hoe werkelijke diversiteit, inclusiviteit en vooruitgang er uit kunnen zien in de Verenigde Staten.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:11 uur

geplaatst: vandaag om 16:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.