menu

Seven - Anthony Bruno (1995)

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

248 pagina's
Eerste druk: St. Martin's Press, New York (Verenigde Staten)

De New Yorkse politieagent William Somerset heeft nog zeven dagen dienst alvorens hij met pensioen gaat. De tijd die hem nog rest spendeert hij aan de opleiding van zijn opvolger David Mills tot zij opgeroepen worden voor een vrij ongewone moord. In de daarop volgende, slopende dagen blijven de moorden slachtoffers eisen. Voor Somerset, een belezen man, begint het te dagen...

zoeken in:
avatar van Donna Tartt
4,5
Omdat ik de film zo goed vond heb ik ook gelijk het boek gelezen. Ik vind het verhaal heel goed in elkaar zitten. Geweldig hoe de 7 hoofdzonden zijn uitgewerkt in het verhaal; hoogmoed, hebzucht, onkuisheid/lust, jalouzie, vraatzucht, woede en traagheid. Echt een aanrader!

-4.5-

Moet hem voor school in het engels gaan lezen ik denk dat ik gewoon de film weer eens ga kijken.

avatar van Slainte_Mhath
4,0
4 *, al geef ik de film 5 * , maar dat omdat de sinistere sfeer daar beter in uitkomt.

Lang geleden gelezen overigens, maar ik weet nog wel goed dat de film me wat meer kon bekoren. Ik kende het verhaal uiteraard ook al.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:18 uur

geplaatst: vandaag om 11:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.