menu

Ra - Thor Heyerdahl (1970)

Alternatieve titel: De Ra Expeditie

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Noors (Bokmål)
Avontuur / Reis

304 pagina's
Eerste druk: Gyldendal Norsk, Oslo (Noorwegen)

Thor Heyerdal, de bekende auteur van de boeken Kon-Tiki en Aku-Aku, wilde met deze tocht over de Atlantische Oceaan in een papyrusboot - gebouwd naar eeuwenoude muurschilderingen en overleveringen bewijzen dat het voor de oude Egyptenaren mogelijk geweest moet zijn met papyrusboten Amerika aan te doen. Op boeiende wijze vertelt Heyerdahl hoe hij tot deze theorie gekomen is; over zijn dramatische mislukking met de Ra I; over zijn vrienden, die, toen hij toch doorzette, hem voor gek verklaarden; en hoe hij met een kleine internationale bemanning in zijn 'eeuwenoude' papyrusboot Ra II toch het onmogelijke presteerde en Barbados wist te bereiken.

zoeken in:
avatar van Sheplays
4,0
Vandaag (8 september 2018) vindt de lancering plaats van de The Ocean Cleanup System. Dit bracht bij mij dit boek in herinnering dat, buiten het spannende verslag van de avonturen met de Ra II, ook een fenomeen onder de aandacht bracht, namelijk de vervuiling door olie. De rapporten die Heyerdahl hierover heeft gemaakt kregen de nodige aandacht en resulteerde in een wereldwijd verbod op het lozen van olie op zee.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:26 uur

geplaatst: vandaag om 22:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.