menu

Rose Madder - Stephen King (1995)

Alternatieve titel: Rosie

mijn stem
3,73 (65)
65 stemmen

Engels
Thriller

480 pagina's
Eerste druk: Viking Press, New York (Verenigde Staten)

Na veertien jaar huwelijk heeft Rosie eindelijk het lef haar man Norman te verlaten. Haar leven met hem was niets minder dan een hel geworden. Rose probeert een nieuw leven op te bouwen, maar Norman zint op wraak en jaagt haar als een bezetene op. Op een dag stuit Rose op een schilderij dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uitoefent. Voor Rose beseft wat ze doet, koopt ze het schilderij dat het slagveld zal worden waarop ze afrekent met haar dolgedraaide man....

zoeken in:
avatar van Linntje
5,0
Geweldig! Magistraal! Weer een meesterwerk van Stephen King. Ik heb dit boek echt verslonden. Echt ontzettend spannend en het verdriet van Rosie en de waanzin van Norman zijn gewoon aan te voelen alsof je erbij bent 5*

avatar van Donna Tartt
4,0
Schitterend boek! ....Zo pakkend geschreven. Superspannend. Op een dag ziet Rosie een klein bloedvlekje op de lakens en dat is voor haar de "trigger" om haar gestoorde man Norman te verlaten. Hoe het beschreven wordt wat zij allemaal ziet in het schilderij is heel knap gedaan. Als lezer voel je bijna echt wat Rosie ervaart.

-4-

3,5
Heel goed boek als je van King houdt, en dan mag het zeker niet ontbreken op je palmares. Spannend boek met dat mystiek King-sfeertje dat er altijd rondhangt. Leest inderdaad in 1 ruk uit.

Heel leuk geschreven ook vanuit 2 verschillende standpunten.

3.5

avatar van Dr Channard
3,0
Vond ik net een mindere King.

Het begint zeer goed en naar het einde toe wordt het beter maar uin het midden is het enorm langdradig. Dit boek is te lang.

2.5*

avatar van Dr Channard
3,0
Ik verhoog hem met een half puntje voor de scènes die schuin gedrukt staan, die Normal dus meemaakt. En omdat Norman ook een griezelig iemand is

avatar van DMF
3,5
DMF
Het idee waar Rosie op drijft is op zich niet bijzonder origineel of verrassend, maar de uitwerking is dat wel.

De van de buitenwereld afgesloten Rosie die opeens besluit te ontsnappen van haar werkelijk krankzinnige man. King beschrijft de wijze waarop Rosie het leven herontdekt op een prachtige wijze. Nog mooier vond ik de stukken met de krankzinnige Norman, wat absoluut één van de sterkste karakters is die ik ooit ben tegengekomen.

In het middenstuk is het boek helaas wat aan de lange kant. De personages kende ik inmiddels wel en hun verdere uitwerking en bezigheden vond ik niet altijd even interessant. Het wordt echter weer heel snel spannend als Norman het aanplakbiljet voor het feest op Ettinger's Pier tegenkomt . Wat daar allemaal gebeurde las ik in een roes, echt geweldig spannend! Naar het einde toe gaat het boek ineens in een stroomversnelling en met de uiteindelijke climax voldoet King aan de verwachtigen.

Een prima boek, iets te langdradig en het gedoe met het schilderij en de stier is een typische King-twist, maar vond ik wat ovedreven.

Leuke verwijzingen naar King's boek Misery, trouwens!

***½

avatar van narva77
5,0
Ik ken dit boek als "Rosie: de Wraak van een Getergde Vrouw". Vroeger met heel veel plezier gelezen, ik las bijna alleen SK boeken.
Hier mogen ze nog steeds eens een film van maken wat mij betreft (ik ben een filmliefhebber)!

avatar van Vos1980
2,0
Dit verhaal is voor mij veel te vaag en veel te langdradig. Ik heb me er doorheen moeten slepen. Ik vond het gewoon te raar. Het kon mij niet boeien. Al met al vond ik dit het minste dat ik van King gelezen heb.

5,0
Mooi verhaal. Ik ben echt fan van Stephen King en geniet van zijn soms absurde kronkels en magische wezens. Maar wat me hier het meeste raakt, is de menselijkheid van het hele verhaal. Het mooiste deel vond ik het eerste deel waar Rosie weggaat bij haar man en hoe ze haar leven weer op de rails krijgt.

avatar van Jason82
4,0
Een echte King. Bij vlagen briljant en bij vlagen langdradig en, jawel, zoetsappig.

Het langdradige zat mij in het middelste gedeelte. Het begin is boeiend. Rosie besluit na het jarenlang ondergaan van huishoudelijk geweld te vertrekken bij haar man Norman. De spanning die hierbij komt kijken leest lekker weg. Zeker als Norman steeds dichterbij zijn doelwit komt, ontstaat er langzaam maar zeker een heel spannend kat en muisspel. Het zoetsappige en wat langdradige zit in de periode van relatieve rust als Rosie haar weg begint te vinden in haar nieuwe woonplaats, snel door toeval een leuke baan vind en ja hoor, de man van haar dromen tegen komt. Typisch King haha.

Het verhaal dreigt in te zakken, maar daar komt de sterke kant van King gelukkig ook om de hoek kijken. Rose pikt een mysterieus schilderij op en dit blijkt een soort van doorgang naar een parallelle wereld te zijn. Wat zich daar afspeelt is precies waarom ik zo van de King boeken houdt. Vage figuren, ineens een knipoog naar de mythische Minotaurus en het doolhof waar het beest Rosie vlak op de hielen zit... magistraal. Het verhaal eindigt er uiteindelijk ook als ex man Norman het schilderij ook binnen dendert. In die fase verslond ik de bladzijden.

Al met al weer een geslaagde King waar ik na 200 bladzijden nog bang was voor een teleurstelling. De komende jaren ga ik rustig door met het lezen van alle boeken uit zijn lijvige en indrukwekkende oeuvre.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:31 uur

geplaatst: vandaag om 19:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.