menu

Little Fires Everywhere - Celeste Ng (2017)

Alternatieve titel: Kleine Brandjes Overal

mijn stem
3,86 (14)
14 stemmen

Engels
Psychologisch

338 pagina's
Eerste druk: Penguin, New York (Verenigde Staten)

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden. Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia's verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

zoeken in:
avatar van mjk87
4,0
Goed boek. Een fijn boek ook vooral, ik merkte nadat ik deze uit had en aan een nieuw boek was begonnen dat ik terug verlangde naar de personen uit deze Little Fires Everywhere. En dat komt vooral door Ng die heel veel personages in haar boek heeft, maar ze allen ook de tijd geeft en ze geweldig uitwerkt, ieder met zijn of haar eigen persoonlijkheid en onhebbelijkheden. Op de beste momenten deed het denken aan de Russen van weleer. Ng is allereerst ook gewoon een goed verteller. Enorm soepel ook hoe ze heden en verleden mengt en je langzaamaan meesleurt in het verhaal. De beste momenten zijn niet eens zozeer de plotgedreven stukken (dat zijn soms zelf de minste delen) maar vooral de sociale interacties en de dialogen, in een prettig en mooi Engels. Ondertussen komen er nog allerlei thema's naar boven over de vraag wat moederschap is, soms subtiel, soms wat minder subtiel, maar dat is niet de hoofdzaak en leidt dus niet af, maar verrijkt wel voor hen die dat willen. Ik kan weinig negatiefs zeggen, allicht dat het net te licht is allemaal voor mijn gevoel om een echte topscore te geven. 4,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:55 uur

geplaatst: vandaag om 15:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.