menu

The 2020 Commission Report on the North Korean Nuclear Attacks against the United States - Jeffrey Lewis (2018)

Alternatieve titel: Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse Kernaanvallen op de Verenigde Staten

mijn stem
geen stemmen

Engels
Sciencefiction

304 pagina's
Eerste druk: Mariner Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Amerika verloor 1,4 miljoen burgers in de aanvallen van Noord-Korea in maart 2020. Dit is het uiteindelijke en geautoriseerde rapport van de door de regering ingestelde onderzoekscommissie hierover. Het rapport, opgesteld door nucleair expert Jeffrey Lewis en de commissie die onderzoek heeft gedaan naar de feiten en gebeurtenissen, moet antwoord geven op de vragen hoe de oorlog kon beginnen en of de regering adequaat was voorbereid op een nucleaire oorlog en bescherming van haar burgers. Begrepen president Trump en zijn adviseurs de visie van Noord-Korea op nucleaire wapens? Begrepen ze de gevaren van het opstoken van haar leider middels militaire operaties en provocerende berichten op social media? Leidden de belangrijke momenten uit die maand – het per ongeluk neerhalen van vlucht Air Busan vlucht 411 door Noord-Korea, de vergeldingactie door Zuid-Korea en de tweet die nog meer schade veroorzaakte- onvermijdelijk tot oorlog? Of hadden de Amerikaanse leiders de gelegenheid de grootste ramp uit haar geschiedenis te voorkomen? Door deze vragen te beantwoorden worden niet de overledenen uit maart 2020 teruggehaald en worden steden als New York en Washington niet herbouwd, maar het voorkomt misschien wel een volgende tragedie van deze omvang.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie door Bas den Hond in Trouw van 11 december 2018:
Deze roman vertelt griezelig echt over de volgende atoomoorlog
Had dat Zuid-Koreaanse passagiersvliegtuig nou maar niet precies de eerdere route gevolgd van een Amerikaanse bommenwerper op oefening. Waren er bij de Noord-Koreaanse luchtafweer bij het overleg over dat vliegtuig maar wat meer woorden gebruikt. Had Donald Trump nou maar niet die achteloze tweet over Kim Jong-un de wereld in gestuurd.

De Nederlandse vertaling staat voor 20 juni 2021 gepland.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:07 uur

geplaatst: vandaag om 16:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.