menu

De Geest van Cliffrock Castle: Werken op een Kasteel in Schotland - Josephine Rombouts (2018)

Alternatieve titels: Cliffrock Castle: Werken op een Kasteel in Schotland | Cliffrock Castle #1

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografisch / Waargebeurd

352 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper te worden op het plaatselijke kasteel met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, de Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities. Rombouts beschrijft een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die in onze eeuw nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert heel snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
In het begin is het één grote ontdekkingstocht door alle kamertjes en langs al die antieke voorwerpen. Ze wordt niet ingewerkt en moet zelf maar uitvinden wat bij haar taken hoort. Ik begrijp niet hoe ze zich daaruit redt, maar op één of andere manier lukt het haar. Soms maakt ze een blunder, maar ze leert al snel hoe ze zich moet gedragen. Die foutjes leveren wel hilarische verhalen op.

Cliffrock Castle: werken op een kasteel in Schotland | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 12:26 uur

geplaatst: vandaag om 12:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.