menu

Waarom Haten Ze Ons Eigenlijk - Paul Cliteur, Halim El Madkouri, Wim van Rooy, Frits Bosch, Floris van den Berg, Geerten Waling, David Pinto, Kleis Jager, Youssef Azghari, Sebastien Valkenberg, Simon Admiraal, Machteld Zee, Jan Jaap de Ruiter, Annabel Nanninga, Sam van Rooy, Gert Jan Geling, Izz Ad-Din Ruhulessin en Manfred Wolf (2016)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Ideeƫnliteratuur / Psychologisch

345 pagina's
Eerste druk: De Blauwe Tijger, Groningen (Nederland)

"Waarom haten ze ons eigenlijk?" vraagt Jeroen Pauw in zijn tv-programma pal na de aanslagen op vliegveld Zaventem en de metro te Brussel op 22 maart 2016. Onthutst kijken zijn tafelgenoten hem aan. Moeilijke vraag. Een echt antwoord komt er niet. In deze bundel probeert een groep moslims, atheïsten, humanisten en schrijvers zonder duidelijke binding aan een of andere levensbeschouwing die vraag te beantwoorden. In alle openheid. Zonder blad voor de mond. Het levert verrassende inzichten op. Het boek is een initiatief van macro-econoom Frits Bosch, auteur van diverse boeken en vele artikelen. Het is geschreven vanuit de intentie van de auteurs een bijdrage te leveren aan een beter inzicht in de problematiek van de aanslagen, maar ook vanuit een grote bezorgdheid voor de wereld waarin wij leven. Vandaar de spreuk die Bosch het boek meegeeft: 'Voor de wereld'.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
Een aantal van de essays zijn dermate zwak dat zelfs ik ze wel uit mijn duim had kunnen zuigen. Bij bepaalde auteurs druipt de vooringenomenheid er ook vanaf. Maar het meest storende stuk is dat van Wim Van Rooy. Een langgerekt ongestoffeerd stuk pedant scheldproza.

Gelukkig zijn er ook een aantal kwalitatieve bijdragen zoals o.a. die van Paul Cliteur die het geheel toch nog een acceptabel niveau geven.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:08 uur

geplaatst: vandaag om 14:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.