menu

Buffy the Vampire Slayer: Tales of the Slayer, Volume 2 - Todd A. McIntosh, Kara Dalkey, Laura J. Burns, Melinda Metz, Greg Cox, Scott Allie, Kristine Kathryn Rusch, Michael Reaves, Rebecca Rand Kirshner, Max Allan Collins, Matthew V. Clemens en Jane Espenson (2002)

Alternatieve titel: Buffy the Vampire Slayer: 490 BCE-CE 1996 #2

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Fantasy / Griezel

368 pagina's
Eerste druk: Simon Spotlight Entertainment, New York (Verenigde Staten)

Buffy Summers heeft altijd een oneerbiedige houding tegenover haar roeping gehad, maar uiteindelijk begrijpt ze de consequenties van haar lotsbestemming en is bereid om te sterven om de wereld tegen het kwaad te beschermen. Het is een oude traditie, doordrenkt van overlevering, mythologie en noodlottige profetieën. Het Slayer-zijn bestaat uit een Wachtersraad, een continuüm van Doders, een archief van verslagen en zelfs een handboek. Maar eerst en vooral begint het met een meisje. Eén meisje in de hele wereld. Een Uitverkorene. In 'All That You Do Comes Back Unto Thee' besluit Josh, een medestudent van Buffy aan UC Sunnydale, voor zichzelf op te komen tegen een groep pestkoppen en roept een oude Egyptische geest op om zijn bevelen uit te voeren; in 'Lady Shobu' wordt in het jaar 980 een dapper meisje opgeroepen uit een krijgersclan; in 'Abomination' komt in 1320 de Potentiële Slayer Eliane de Shaunde tot de conclusie dat ze nooit zal worden opgeroepen; in 'Blood and Brine' leeft Robin Whitby als man op een schip om het leven te behouden waar ze naar verlangt; in 'The Ghosts of Slayers Past' krijgt in 1843 een onverschillige Wachter met weinig empathie voor zijn Slayer, een bezoekje van Slayers uit het verleden; in 'The New Watcher' poseert in 1864 Pauline Francis Bernard zich voor als man om dienst te nemen in het leger van de Union; in 'House of the Vampire' komt in 1897 Dracula naar Engeland; in 'The War Between the States' raakt een jonge vrouw volledig in de ban van de Slayer Ardita O'Reilly; in 'Stakeout on Rush Street' komt de huidige Slayer Betty uit Chicago erachter dat een vampier zich schuilhoudt binnen de maffia en in 'Again' worden Buffy, Willow en Xander teruggestuurd naar hun lichamen van 1999 in Sunnydale High.

zoeken in:
avatar van metalfist
3,0
Geen idee waaraan het juist ligt, maar ik merk dat ik wat een boekendipje heb. Niet dat het me niet meer interesseert, maar ik lijk er precies geen tijd meer voor te kunnen vrijmaken en wanneer ik lees, dan is het maar een hoofdstukje. De tijd dat ik urenlang in de Dark Tower franchise lag te lezen is dus ver weg (al zijn dat ook echt wel geweldige boeken natuurlijk) maar misschien kon ik de liefde terug doen opflakkeren met een guilty pleasure: de Buffy reeks. Sowieso één van mijn favoriete series en de boeken kan ik vaak ook waarderen.

Het eerste volume van Tales of the Slayer was wat wisselend van succes, maar las op zich erg vlotjes weg waardoor ik wel zin had om aan de opvolger te beginnen. Het resultaat is echter nog een heel stuk wisselvalliger te noemen. Het valt op dat de verhalen met Buffy zelf het beste uit de hele collectie zijn (daarvan zitten er hier 2 in: All That You Do Comes Back Unto Thee en Again) en dat de overige werkelijk hit or miss zijn. Die knipoog/parodie naar A Christmas Carol (The Ghosts of Slayers Past) is tenenkrommend slecht en Abomination is niet veel beter. Daar staat gelukkig dan nog wel een aantal leuke verhalen tegenover zoals een Slayer als piraat (Blood and Brine) en de roaring twenties setting in The War Between the States kon me ook wel bekoren. Het probleem is echter ook dat dit qua stijl gewoon niet altijd even goed matcht en dat het soms sleuren is om door het verhaal te geraken. Het zijn echter allemaal wel korte verhalen dus er is al snel licht aan de horizon.

Waardoor je toch telkens met goede moed aan een volgend verhaal begint, maar tot nu toe ben ik nog niet zo'n enorme fan van deze vroegere Slayers. Ik blijf fan en kijk het wat door een gekleurde bril waarschijnlijk, maar geef mij dan toch maar de "gewone" boeken. Het blijft echter wel tof om te zien hoe ze wat geschiedenis kunnen verwerken in de verhaallijnen, dat is toch denk ik nog de grootste reden waarom ik dit nog zo positief beoordeel.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 02:26 uur

geplaatst: vandaag om 02:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.