menu

De Geesten van Ter Welle - Karen Dierickx (2017)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Historisch

220 pagina's
Eerste druk: Van Halewyck, Kalmthout (België)

Drie eeuwenoude geesten die in het kasteel Hof ter Welle gewoond hebben doen hun verhaal. Catalina legt uit waarom ze in de zeventiende eeuw met haar tien maanden oude broer hun geboortedorp moest ontvluchten en hoe ze bescherming vonden op Hof ter Welle bij de familie Del Plano, een adellijk geslacht van Spaanse afkomst. Corneel vertelt op zijn beurt waarom hij als dertienjarige jongen wegliep van Hof ter Welle en zijn toevlucht zocht bij de Hollanders in Fort Liefkenshoek. Zo raakte hij betrokken bij de Slag bij Kallo, die slecht voor hem afliep. Ten slotte is er Johanna, de dochter van de heer van Ter Welle. Zij werd grootgebracht door Catalina en groeide op met Corneel. Nooit heeft ze begrepen waarom hij hen de rug toekeerde en de kant van de Hollanders koos. Nu, als geest, komt ze eindelijk te weten wat Catalina al die tijd voor haar heeft verzwegen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,0
De verhalen zijn vlot verteld (het is dan ook gericht op tieners) en er zijn heel wat historische feitjes in verwerkt, maar ik verwacht niet dat het me lang bij zal blijven.

Twee boeken uit Oost-Vlaanderen | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 18:06 uur

geplaatst: vandaag om 18:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.