menu

A Map of Days - Ransom Riggs (2018)

Alternatieve titels: De Kaart der Dagen | Miss Peregrine's Peculiar Children #4

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Avontuur

496 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Nadat hij de monsterlijke dreiging heeft verslagen die bijna de bijzondere wereld verwoestte, is Jacob Portman weer waar zijn verhaal begon: in Florida. Maar nu zijn Miss Peregrine, Emma en hun bijzondere vrienden bij hem en ze doen hun best om in de massa op te gaan Maar zorgeloze dagen van strandbezoeken en normaliseringslessen worden snel onderbroken door een ontdekking: een ondergrondse bunker van Jacobs grootvader, Abe. Er beginnen steeds meer aanwijzingen voor Abe's dubbelleven te verschijnen. En Jacob leert over de gevaarlijke erfenis die hij heeft geërfd.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
Waar de vorige trilogie gekenmerkt werd door het hoge tempo duurde het bij de start van een nieuwe trilogie vrij lang voor het verhaal écht los ging. Ransom Riggs neemt een aanloop van 200 pagina's die niet saai zijn, in tegendeel, maar waarin ook (nog) niet heel veel gebeurt. Daarna gaat het dan wel echt los en gebeurt er veel, is er spanning, weirde personages en wordt het verhaal van de nieuwe trilogie langzaam maar zeker duidelijk.

Vorige keer kon ik gewoon doordenderen, alle 3 de boeken waren al uit, nu zal ik op deel 2 moeten wachten. Zo maar even een korte samenvatting schrijven die tegen die tijd kan lezen voor ik verder ga. Want na de laatste 325 pagina's heb ik wel weer zin in deel 2 gekregen.

avatar van Lalage
De aanloop van het eerste deel over Miss Peregrine was ook heel lang! Ik was blij dat ik het las vóórdat ik de film zag (die ook erg mooi is).

Gast
geplaatst: vandaag om 18:48 uur

geplaatst: vandaag om 18:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.