menu

Das Weibliche im Märchen - Marie-Louise von Franz (1972)

Alternatieve titels: De Vrouw in het Sprookje | The Problem of the Feminine in Fairytailes | Feminine of the Fairytales

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Duits
Psychologisch

203 pagina's
Eerste druk: Adolf Bonz, Fellbach-Öffingen (West-Duitsland)

Er bestaat een samenhang tussen de motieven in oeroude sprookjes en het praktische leven van alledag. Het gaat hier om archetypische beelden die van alle tijden zijn en die voor mensen met de meest uiteenlopende achtergronden dezelfde zeggingskracht bezitten. Marie-Louise von Franz laat zien hoe de moderne vrouw haar levensproblemen in bepaalde sprookjes weerspiegeld vindt. Zij doet dit helder en boeiend, aan de hand van bekende sprookjes als Doornroosje en Sneeuwwitje en Rozerood.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Dit boek is gebaseerd op een aantal lezingen, die de schrijfster in 1958-1959 in het C.G. Jung Instituut in Zürich heeft gegeven. Dat zal wellicht in het Duits zijn gebeurd. Het copyright voor het boek berust sinds 1972 bij de schrijfster. In het Engels is dit boek eerst in 1972 gepubliceerd onder de lange titel 'The Problem of the Feminine in Fairytailes' en later onder de kortere titel 'Feminine of the Fairytales'. Vervolgens is het in 1977 door Jutta von Graevenitz weer terugvertaald in het Duits als ‘Das Weibliche im Märchen’. In overleg is besloten die laatste titel toch als leidend aan te houden.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:43 uur

geplaatst: vandaag om 12:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.