menu

Gevangenis met een Open Deur - Jan Terlouw (1986)

mijn stem
3,46 (35)
35 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Psychologisch

173 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

Oud-commissaris Keizer maakt zich grote zorgen over de jongeren die opgenomen zijn in de sekte The Living Souls in Amsterdam. De oud-commissaris is ervan overtuigd dat de sekteleider de jongeren uitbuit en manipuleert. Maar dat valt ontzettend moeilijk te bewijzen, ook al omdat je haast niet in de sekte kunt doordringen. Met zijn manusje-van-alles Leo zoekt hij drie jongeren uit - onder wie zijn eigen kleindochter - die hij laat infiltreren. Het zijn jongeren die bewezen hebben stevig in hun schoenen te staan, want dat zal nodig zijn! Lukt het ze om de sekteleider te ontmaskeren?

zoeken in:
avatar van Thomas83
Net als bij De Kloof twijfel ik ook hier een beetje of ik dit boek heb gelezen. Volgens mij wel. Die omslag zeg me wel wat. Vooral dat stukje met dat halfronde gedecoreerde raam of zo op de achtergrond.

avatar van Wandelaar
3,5
Leuk en spannend jeugdboek met hier en daar een diepere laag. Geestelijke beïnvloeding bij jongeren is iets van alle tijden. In de jaren '70 en '80 speelde zoiets zich vooral af in een sekte of commune. Een geheimzinnige aantrekkingskracht. En als daar een oud-politieman zich op gaat storten krijgt het verhaal nog eens extra de vorm van een detective. Onderhoudend boek, soms wat vergezocht en onwaarschijnlijk, maar met levendige personages waar je een paar uurtjes in op kunt gaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:56 uur

geplaatst: vandaag om 22:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.