menu

Modermismen - Kees van Kooten (1984)

mijn stem
3,64 (48)
48 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch / Humoristisch

144 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

De ik-figuur is het hoofd van een gezin met twee kinderen, een zoon en een dochter. Deze functie brengt met zich mee, dat hij moet zorgen voor de technische activiteiten in en om het huis. Dat gaat hem niet goed af. Zo probeert hij een kattenluikje te plaatsen in de buitendeur. Hij begint vol goede moed: in ontbloot bovenlijf gaat hij aan de slag. Na twee weken zitten er twee gaten in de deur: één boven en één onder (hij had zich vergist). Het probleem is echter, dat de poezen er helemaal niets van snappen. De ik-figuur doet voor hoe het luikje gebruikt moet worden, maar uiteindelijk is het alleen de hond die er gebruik van maakt. En zo heeft de ik-figuur vaker moeite met alles wat als ‘modern’ beschouwd wordt. Hij wil graag bij de tijd blijven, maar dat lukt hem niet altijd...

zoeken in:
ruben
Erg vlot en plezierig. Hij vertelt losse verhalen uit zijn leven (al dan niet aangedikt) waar hij in laat blijken hoe moeilijk het is om bij de tijd te blijven, en met scherpe stukjes weet hij sommige aspecten van de moderne samenleving goed te verwoorden en soms te bekritiseren. Maar in eerste plaats is het gewoon erg vermakelijk. Zoals mij al bekend is, heeft hij goede humor en is in zijn boeken ook te merken. Daar komt ook nog een prettige schrijfstijl bij. Met sommige wat persoonlijkere stukken kon ik erg goed identificeren en meeleven. Maar vaak had hij het over financiële zaken (en hoe die vaak misgaan), en daar kan ik (gelukkig) nog niet over meepraten. Al met al, een humoristisch en slim boekje van Kees van Kooten.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.