menu

Lethal White - Robert Galbraith (2018)

Alternatieve titels: Witte Dood | Cormoran Strike #4

mijn stem
4,15 (10)
10 stemmen

Engels
Detective

656 pagina's
Eerste druk: Sphere, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer Billy, een jongeman met problemen, op het kantoor van privédetective Cormoran Strike komt om zijn hulp in te roepen een misdrijf te onderzoeken waarvan hij als kind denkt getuige te zijn geweest, maakt hij Strike ten zeerste onrustig. Hoewel Billy duidelijk geestelijk verontrust is, en zich niet veel concrete details kan herinneren, is er iets oprecht in hem en zijn verhaal. Maar voordat Strike hem verder kan ondervragen vlucht Billy in paniek uit zijn kantoor. In een poging het verhaal van Billy tot op de bodem te onderzoeken gaan Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistent, nu een partner in het agentschap – van start op een kronkelend pad dat hen door de achteraf straatjes van Londen leidt naar een geheim genootschap binnen het parlement en naar een prachtig maar sinistere herenhuis op het platteland. En tijdens dit labyrintische onderzoek is het leven van Strike verre van recht voor zijn raap: zijn pas verworven roem als een privédetective betekent dat hij niet langer achter de schermen kan werken zoals hij vroeger deed. Daarbij komt nog dat zijn relatie met zijn voormalige assistent meer beladen is dan ooit – Robin is nu van onschatbare waarde voor Strike in het bedrijf, maar hun persoonlijke relatie is heel, veel lastiger dan dat ...

zoeken in:
Sharon
Stiekem vond ik dat dit boek best wel veel pagina’s had en twijfelde ik even of ik er aan zou beginnen. Gelukkig ben ik begonnen en kan ik zeggen dat ook het vierde deel uit deze serie zeker een aanrader is. Wederom is het geschreven met prachtige volle zinnen en spannend van het begin tot het eind. De hoofdpersonages waren goed uitgediept. Langzaamaan begin ik meer een meer te houden van Robin en Strike. Het plot had ik zeker niet zien aankomen, maar vind ik goed gevonden. Top boek wat mij betreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:48 uur

geplaatst: vandaag om 05:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.