menu

Agent Zigzag: The True Wartime Story of Eddie Chapman, Lover, Betrayer, Hero, Spy - Ben Macintyre (2007)

Alternatieve titels: Agent Zigzag: Het waargebeurde Oorlogsverhaal van Eddie Chapman, de Meest Beruchte Dubbelspion uit de Tweede Wereldoorlog | Agent Zigzag: The True Wartime Story of Eddie Chapman, the Most Notorious Double Agent of World War II

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels
Historisch / Spionage

380 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op een decembernacht in 1942 landt een nazi-parachutist op een Engelse akker. Zijn missie: het saboteren van de Britse oorlogsinspanning. Zijn naam: Eddie Chapman, een Engelse crimineel die zijn diensten heef aangeboden aan het Derde Rijk. Al snel werkt hij ook voor de Britse veiligheidsdienst MI5, die hem de codenaam Agent Zigzag geeft. Chapman is onbetrouwbaar en onvoorspelbaar. Maar deze schurk heeft ook een geweten. Voor Chapman zelf en voor zijn vele minnaressen en spionagechefs is het moeilijk uit te maken waar ene kant van zijn persoonlijkheid ophoudt en de andere begint. Met behulp van dagboeken, brieven, foto's, memoires en zeer geheime MI5-dossiers vertelt Ben Macintyre het verhaal van Engelands meest sensationele dubbelspion.

zoeken in:
PQV00
Zie ook de film Triple Cross dat echter niets te maken heeft met dit boek, anders dan dat het over Eddie Chapman gaat en diens dubbelhartige of nog vaker wisseling van loyaliteit.

avatar van Insignificance
4,0
Schelmenroman die alle andere schelmenromans overbodig maakt. Geweldig figuur, die Zigzag. Opportunist en man van principes. Een spionerende contradictie. Fascinerende geschiedenis.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.