menu

I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer - Michelle McNamara (2018)

Alternatieve titel: Ik Zal Verdwijnen in het Donker

mijn stem
4,00 (6)
6 stemmen

Engels
Waargebeurd

352 pagina's
Eerste druk: Harper, New York (Verenigde Staten)

Een van de beroemdste cold cases van Amerika: de man die in Californië tussen 1974 en 1986 verdacht werd van tientallen moorden en verkrachtingen, en te boek stond als de East Area Rapist. Michelle McNamara raakte door hem gefascineerd en gaf hem de bijnaam Golden State Killer. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, een obsessie. Ze publiceerde in aanloop naar dit boek veelvuldig over haar onderzoek, maar overleed plots in 2016. McNamara's echtgenoot, komiek en acteur, Patton Oswalt, vroeg na haar dood schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes haar boek te voltooien.

zoeken in:


avatar van Insignificance
4,0
Een eenmansmisdaadgolf van begin jaren '70 tot aan de midden jaren '80, onderzocht en verteld door meerdere speurneuzen. Zoveel misdaden, zoveel PDs, zoveel incidenten en tot aan 2018, toen dit boek verscheen, geen arrestatie. Bizar. Een bizar figuur ook, 'de verantwoordelijke', afgaande op wat er van hem bekend was. Boeiende kost. Verplichte ook, denk ik. Voor fans van true crime althans. De (korte) bewieroking van Michelle McNamara vond ik minder interessant, maar zo hoort dat blijkbaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:26 uur

geplaatst: vandaag om 23:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.