menu

The Iron King - Julie Kagawa (2010)

Alternatieve titels: De IJzerkoning | The Iron Fey #1

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

368 pagina's
Eerste druk: Harlequin Teen, Toronto (Canada)

Over minder dan vierentwintig uur wordt Meghan zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar zij gelooft niet dat dat voor haar opgaat. Alles in haar leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat haar moeder en stiefvader haar verjaardag weer zijn vergeten nog het minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als haar broertje ziet zij ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen... Maar wat zij ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat zij te horen krijgt dat zij de dochter van een elfenkoning is, en ook niet dat zij opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om haar broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat zij een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. En wat Meghan al helemaal niet had kunnen dromen is dat zij verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van haar wil weten... Hoe overleeft zij in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

zoeken in:
3,5
Julie Kagawa is een New York Times-bestsellerauteur. Ze is gekend voor vele Young Adult/ Fantasy-boeken. De ijzerkoning is haar debuut en ook het eerste deel van de succesvolle serie The Iron Fey.

Meghan Chase haar vader verdwijnt op 6-jarige leeftijd plotselings. Niemand weet waar hij is en wat er gebeurd is. Jaren later wanneer Meghan nog maar enkele uren verwijdert is van haar 16e verjaardag gebeuren er ineens vreemde dingen. Op een computerscherm op school ziet ze volgende boodschap: “Meghan Chase, we komen je halen …”. Meghan krijgt hierna te horen dat ze de dochter is van een elfenkoning. Ze komt in een wereld terecht met vreemde wezens met als doel om haar broer te redden. Hierbij komt nog eens kijken dat Meghan een oogje heeft op een prins die haar toch liever niet lijkt te zien.

Mijn eerste kennismaking met The Iron Fey-serie was zeker niet onaangenaam. De schrijfstijl is nogal simplistisch en kinderlijk. Naar mijn gevoel mag dit wel wat volwassener ook al is de doelgroep waarvoor het geschreven is wel jongeren (15+). Toch vind ik de verhaallijn op zichzelf wel sterk. Het is duidelijk dat het eerste boek een goede voedingsbodem vormt voor verdere sterke verhalen (serie).

Nimmernimmer, de mythische fae-wereld voelt zalig en magisch aan. Lekker wegdromen in een wereld vol avontuur en spanning. Deze wereld wordt duidelijk omschreven door de schrijfster. De personages hebben hun eigen typeringen waardoor elk individu zijn eigenheid heeft. De personages onderling hebben interessante dynamieken. Ohja, ik hou gewoon van Puck! Hoe zalig is zijn humor!

Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld om verder te willen lezen in deze serie. Het verhaal is duidelijk nog niet gedaan. Een levendig fantasy-verhaal boordevol mogelijkheden en boeiende en grappige personages.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:44 uur

geplaatst: vandaag om 17:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.