menu

De Klepel of de Klok - Mies Bouhuys (1979)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

79 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Geschenk kinderboekenweek 1979. In de herfstvakantie keren Maarten en Marjan terug naar het eiland waar ze de zomer hebben doorgebracht. Kapitein Arend heeft hun verteld dat hij ze, als er niet zo veel toeristen meer zijn, wat meer zou kunnen vertellen over de schat. Op het eiland praten ze al bijna tweehonderd jaar over niets anders ...

zoeken in:
Ik ken het boek over 'De klepel of de Klok' uit 1979 al vanaf mijn jeugd ofschoon ik meer in Maarten en Marjan was geïnteresseerd (hun achternamen worden niet vermeld) daar ze allebei blauwe spijkerbroeken dragen. Dit boek is eigenlijk meer een raadselboek waarin op een schat wordt gejaagd die blijkbaar nogal tegen lijkt te vallen.
Eigenlijk is het dan ook wel jammer dat het verhaal niet echt een avontuur heeft daar Maarten en Marjan anders net zo goed een stel boeven op zich af hadden gekregen die ook op de goudschat joegen en hen bijvoorbeeld hadden ontvoerd en hen daarna geboeid en gekneveld.
Marjan is een vasthoudende jongedame die soms nogal eigenwijs overkomt en allerlei raadsels wil oplossen terwijl Maarten veel rustiger en bedachtzamer is. Hun oude vriend, kapitein Arend, had bijna hun grootvader geweest kunnen zijn en ze hebben dan ook dan veel ontzag en respect voor hem omdat hij via zijn schilderijen al voor de nodige raadsels zorgt.
Stel dat Maarten en Marjan nou hun ouders daar op bezoek hadden gekregen en dezen erachter waren gekomen dat ze iets te onvoorzichtig te werk gingen met op schatten jagen. Dan zouden Maarten en Marjan vast een flink pak voor hun broek hebben gekregen opdat de twee kinderen hierdoor weten dat niet elke schat een zegen is voor de vinder!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:52 uur

geplaatst: vandaag om 14:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.