menu

The Girl Who Loved Tom Gordon - Stephen King (1999)

Alternatieve titel: Het Meisje Dat Hield van Tom Gordon

mijn stem
3,42 (83)
83 stemmen

Engels
Avontuur / Thriller

224 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

De wereld had een bek vol tanden en als het zo uitkwam, kon je daar elk moment door gebeten worden. Trisha McFarland was negen jaar toen ze daarachter kwam. Begin juni zat ze om tien uur 's ochtends op de achterbank van de Dodge Caravan van haar moeder in haar blauwe Red Sox-trainingsshirt (die met op de rug 36 GORDON) met haar pop Mona te spelen. Om halfelf was ze verdwaald in het bos. Om elf uur deed ze haar best om niet verschrikkelijk bang te worden en niet te denken: "Dit is erg, dit is heel erg". En ze wilde er ook niet aan denken dat er weleens iets heel naars kon gebeuren als je in een bos verdwaalde. Dat je zelfs dood kon gaan.

zoeken in:
4,0
Een geweldig Stephen King Verhaal een ongeloofelijk spannend avontuur.

Het verhaal is geschreven uit het perspectief van de hoofdpersonage waar in ik mij al lezende heel snel in kon plaatsen. een tergende survival in de natuur, een nachtmerie die iedereen als kind weleens gehad moet hebben...

meesterlijk

avatar van Donkerwoud
4,0
Ik heb het boek ooit als 16-jarige gelezen en de gebeurtenissen staan mij nog steeds helder voor de geest. Zo krachtig is de intense schrijfwijze van Stephen King. In deze roman blijft hij enigszins weg van de paranormale insteek en hebben de gebeurtenissen een realistisch karakter.

avatar van s0njaa
3,5
Ja dit was spannend en meeslepend.. En iedereen komt t bekend voor.. want wie is er toen hij of zij jong was nou niet ooit eens (al was het maar 2 min.) verwijderd geweest van zijn of haar ouders.. en het dan uitschreeuwend bij de helpdeks van de supermarkt

3,0
Deze pas geleden in 1 ruk door uitgelezen. Vrij makkelijk leesbaar boekje, maar King houdt er wel een bepaalde spanning in waardoor je het moeilijk weg kunt leggen. Van mij had het verhaal veel langer gemogen.

avatar van Dr Channard
3,0
Dit boek van King had voor mij spannender gemogen. Maar het boek is realistisch en dat is een dik pluspunt.

3*

avatar van centurion81
3,5
Dit boek voelt alsof King het geschreven heeft als tussendoortje.

Ja, het weet wel te pakken en het is knap hoe King een kind van 10 diepgang geeft, nl. door te spelen met haar fantasie, omdat ze bepaalde levenservaring natuurlijk ontbeert.

Je leest er zo doorheen, het verveelt nergens, maar ben het met Dr Channard eens dat het ook nergens echt spannend wordt. Wat dat betreft is de genrekeuze hier: Avontuur/thriller m.i. zeker een juiste.


3,5*

avatar van metalfist
3,5
Stephen King, de man die sneller boeken schrijft dan zijn schaduw. Hij heeft er ondertussen een indrukwekkend oeuvre op nagehouden en zo af en toe besluit hij eens een ietwat korter verhaal neer te pennen. The Girl Who Loved Tom Gordon is geschreven in een periode dat King het wat moeilijker had (zijn Dark Tower cyclus zat onder andere een beetje vast en het zou er niet op beteren aangezien hij in juni 1999 een zwaar auto-accident kreeg) en ik had nog wel eens zin in een iets korter verhaal van de schrijver.

Het zou verkeerd zijn om al zijn dunnere boeken over dezelfde kam te scheren, maar ik blijf het hier en daar toch wat tussendoortjes vinden. King is op zijn best wanneer hij zijn verhaal echt kan opbouwen (al loopt dat zoals met Dreamcatcher ook wel eens in het honderd) en dat ontbreekt hier een beetje. Knap hoe hij het verhaal van een 9-jarig meisje (bijna 10 en ze zag er ook wat ouder uit) toch wel over de gehele lijn boeiend weet te houden, maar ik had het op den duur wel wat een beetje gehad met de beschrijvingen van de bossen. Het beklemmende dat hem meestal zo typeert (je moet Pet Sematary maar eens lezen als je me niet gelooft) ontbreekt hier een beetje. Toch is dit wel weer een boek dat typisch King is, enkel hem lukt het om mij een volledige dag in het zonnetje te laten zitten terwijl ik de ene na de andere pagina omsla. Alleen een beetje jammer dat hij hier weer volop zijn fascinatie voor honkbal laat zien. Het is een sport waar ik eigenlijk bitter van ken, laat staan dat de spelregels en al die namen me iets zeggen, en dat zorgt hier en daar wel voor een minder interessant stuk in het geheel.

King heeft beter geschreven, maar King heeft zeker en vast ook slechter geschreven. Misschien een goede keuze als introductie van wat hij ongeveer doet, de gebruikelijke elementen zijn in ieder geval wel aanwezig, maar ik betwijfel of dit met een herlezing nog zijn niveau blijft behouden. Iets wat bij zijn echt goede boeken wel het geval is.

Kleine 3.5*

avatar van james_cameron
3,5
Een klein verhaaltje en een dun boekje, maar uiteindelijk toch wel weer de moeite waard. De negen-jarige Trisha McFarland verdwaalt in het bos en krijgt te maken met allerlei enge dingen, al dan niet ingebeeld. Niet één van King's betere werken, maar zijn vlotte en vooral levendige schrijfstijl trekt je door de wat saaiere momenten heen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:21 uur

geplaatst: vandaag om 14:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.