menu

Alles Komt Goed, Altijd - Kathleen Vereecken (2018)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Oorlog

248 pagina's
Eerste druk: Lannoo Groep, Tielt (België)

Alice groeit op tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het begin is ze nog samen met haar jongere zusje Clara, de oudere Oscar en haar vader en haar moeder. Maar tijdens de oorlog ziet ze haar hele familie uiteen vallen.

zoeken in:
avatar van Mug
4,0
Mug
Ik heb me voorgesteld dit jaar weer meer jeugdliteratuur te gaan lezen. De winnaars van de Woutertje Pieterseprijs wil ik sowieso eens lezen in de hoop dat ik daarmee weer wat pareltjes kan ontdekken.

In 2019 won de Vlaamse Kathleen Vereecken de prestigieuze prijs. Een boek over de WOI. Centraal staat het gezin van het meisje Alice woonachtig te Ieper. Dan gaan de alarmbellen al flink af!

Puik verhaal over een gezin op de vlucht, met ups maar hoofdzakelijk downs.

Vereecken heeft verschillende bronnen gebruikt, waaronder de schrijfsels van een meisje waarop ze Alice heeft gebaseerd. Natuurlijk flink geromantiseerd, niks mis mee, maar het weerzien met haar beste vriendinnetje na vele omzwervingen in een klooster, neigt naar Hollywood-kitsch.

Mooi rond verhaal dat veel touwtjes aan elkaar knoopt, zonder dat het echt stoort. Boek dat de verschrikkingen van WOI voor de jeugd goed weet te omschrijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:16 uur

geplaatst: vandaag om 16:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.